Noua “Mama si Copilul”

Standard

De fapt… as putea zice “Tata si Copilul” pentru ca autorul e un cunoscut medic pediatru, francez de origine, stabilit cu succes in New York.

Cartea despre care vreau sa va povestesc se numeste ” The New Basics” (A-to-Z Baby & Child Care for the Modern Parent) si e scrisa de Dr. Michel Cohen.

Eu am cumparat-o din New York acum 5 ani, fara sa am habar ce am cumparat. Pentru mine era inca o carte despre copii cu coperta foarte dragutza. Cred ca mi-a placut mutrisoara doctorului ;-) si cei doi copiluti de pe coperta. Dar apoi am uitat de ea si a ajuns prin fundul bibliotecii, scuzati indecenta exprimarii…

Acum vreo 3 luni am gasit pe net o alta carte despre o americanca care s-a mutat la Paris cu sot, treaba si bebelas. In carte, ea povesteste diferenta majora intre metoda (sau moda) americana si cea franceza de crestere a copiilor. Acolo am aflat, de fapt, ce carte minunata mi-am cumparat eu in America. Se pare ca orice mama frantuzioaica stie de dr. Cohen si de sfaturile lui. Mi-am adus aminte de cartea mea din biblioteca si am inceput sa o rasfoiesc.

A fost prima carte de gen pe care am citit-o si va si ramane asa! Sa nu credeti ca nu citesc alte carti… :-D Ba da! dar restul cartilor sunt despre alte aspecte ale maternitatii, nu concret despre grija fata de copil (papa, baita, somn, etc). Motivul pentru care nu vreau sa schimb cartea este linistea pe care mi-a transmis-o. Mesajul cartii este: relax, copilul se creste cu dragoste, lapte de la san si mai putine lucruri decat gasesti pe orice lista de cumparaturi pentru bebe.

Informatiile sunt puse in ordine alfabetica, articolele sunt concepute foarte clar si simplu de inteles. Afli pe parcurs ca nu trebuie sa te panichezi pentru fiecare stranut sau fiecare bubita rosie de pe fundicul lui bebe. Dar, pentru ca totusi autorul este medic, iti spune si care sunt diversele simptome pentru care chiar trebuie chemat medicul.

Cum spun si recenziile cartii, fiecare mama ar trebui sa o aiba in biblioteca. Am impartasit si eu cu prietenele mele, mamici, aceasta carte si abia astept sa o comentam, intre doua sesiuni de alaptat! lol

One thought on “Noua “Mama si Copilul”

  1. Arte

    Draga mea draga, eu cu siguranta nu pot sa te “condam” ca ai citit o singura carte, fie si despre bebe. Observ din nou calmul, bucuria si echilibrul cu care ai privit tu sarcina si venirea pe lume a lui bebe. Super tare aceasta catre, daca reuseste sa le dea mamelor atata incredere in ele si in relatia cu copilul.

Leave a Reply